perjantai 12. heinäkuuta 2013

Verkkokalaa

Verkko antoi kaloja.Paljon oli lahnanläpysköjäkin, mutta kotiin asti kannettiin kaksi kuhaa ja kolme ahventa. Pääsivät suoraan savustuspönttöön kaikki. 

Oikeaoppinen asento on tärkeä asia.Verkkoa kokemassa pitkän pitkän tauon jälkeen.
Ruuaksi syötiin savukalatäytteisiä lettuja. Täytemössöön tuli kuhien lisäksi turkkilaista jugurttia, smetanaa ja oman maan tilliä, sitruunatimjamia, ruohosipulia ja sipulinvarsia. Mausteeksi tuli suolaa, sokeria, mustapippuria ja töräys sinappia. Jälkkärilettuihin piti tietysti laittaa lakkoja. Aika lexusta!

Matkalla pönttöön.
Laitettiin yhteisvoimin puutarha kuntoon. Herukkapensaat notkuvat marjoista, joten juuret piti kitkeä kuntoon. Yrttipenkistä pistettiin matalaksi rakuuna ja saksankirveli, ruohosipulia ja timjamia pistin kuivumaan. Kasvimaalla kitkin ja harvensin punajuuret ja palsternakat. Laitoin kurkuille ja kurpitsoille lisää kanankakkaa.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti